środa, 2 lipca 2014

Wtorek: Pływanie | Leczo wegetariańskie

Wczoraj według mojego planu wypada dzień pływania. Zdecydowanie pływanie sprawia mi dużą przyjemnosć. Wczoraj przepłynęłam 0,5 km w 30 min co daje mi wyniki tesu coopera na poziomie 400m czyli całkiem dobrze w przeciwieństwie do wyników z biegania. Postanawiam zapisać się do szkółki pływackiej po raz kolejny. Mam ndzieję że wreszcie mi się to uda.

Wegetariańskie leczo
Pływanie bardzo wyciąga dlatego postanowiłam ugotować pełen energii i  witamin posiłek który doda mi energii swoimi kolorami i smakiem. Postanowiłam zrobić dużą porcję żeby mieć również na dwa dni do pracy. To bardzo ekonomiczne gotowanie. Przepis prosty jedyne co jest uciążliwe to dużo krojenia.

 1. Pieczarki (dowolna ilość ja lubię dużo) , 4 papryki , 2 cukinie

 
 2. Wieki pózniej- Uff już pokrojone :)
 
3. Smażymy pieczarki na patelni. Pózniej dodajemy paprykę i cukinię. Dusimy do miękkości.
Kwestia sosu zależy od was. Ja używam od dawna sosu ze słoika. Może i rozsądniej byłoby zrobić samemu ale wyjątkowo pasuje mi smak a i zawartość tego słoika nie zawiera całej  tablicy chemicznej . Po porstu zalewam nim wszystkie warzywa,
Kupuje go w sieci sklepów Inter Marche. Wygląda bardzo nie pozornie ale mi smakuje :)
no i oczywiście też trochę z lenistwa
 
Skład: papryka (16,4%), pieczarki (14,7%), koncentrat pomidorowy (11,5%), cebula (7,8%), woda, cukier, olej roślinny, ocet spirytusowy,  sól, mieszanka przypraw


4. Z powyższych składników otrzymałam cały duży WOK lecza
Przyprawy : Papryka Ostra, Pieprz czarny, Zioła

Teraz będe jeść to cały tydzień  :)
 
A wy jak przyrządzacie leczo ??

4 komentarze :

  1. No to ja robię w większości tak samo. Czasami od początku samemu, ale jednak słoik mocno przyśpiesza cały proces:)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam wegetarianskie leczo ale zamiast sosow dodaje jajko :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Tak, do takiego krojenia potrzebna jest cierpliwość, ale przepyszne, bardzo lubię i dlaczego jeszcze w tym roku nie robiłam ?:)

    OdpowiedzUsuń